Sanya
|
|||||||||||||||||||||||||
----------------------------------------Sanya----------------------------------------- سلام امشب کلی مطالب جالب براتون گذاشتم امیدوارم خوشتون اومده باشه تا فردا........... سه شنبه 4 بهمن 1390برچسب:, :: 22:56 :: نويسنده : Sanya
احساسات و علایق جنسی در این دوره در انسان پدیدار میشوند. ضمن اینکه نوجوانان در همین دوره در جهت کسب استقلال حرکت میکند و مهیای زندگی اجتماعی میشوند و بالطبع از والدین خویش فاصله میگیرند. در کوران این تغییرات جدی و بنیادین، نوجوان بسیار در معرض خطر ابتلا به افسردگی قرار میگیرد. هر گونه تغییر در نوجوان باید به دقت رصد شود و به موقع به وی کمک رسانی شود. علایم افسردگی در نوجوانان اگر در نوجوانی سه نشانه از نشانههای زیر، حداقل برای دو هفته مشاهده شد، احتمال ابتلا به افسردگی در وی وجود دارد. - فعالیت زیادی یا کسلی و بی انرژی بودن توجه داشته باشید در هر شرایطی در کنار نوجوان خود باشید و یاریگر وی، اما از مداخله زیاد در کارهایش بپرهیزید. او دیگر کودک نیست که مطیع بی چون و چرای شما باشد. حمایت بیش از حد از نوجوان و ارایه راهنماییهای مو به مو به وی باعث میشود نوجوان فکر کند که والدینش به او اعتماد ندارند. برای هدایت و کمک وی از تقویت مثبت استفاده کنید. تنبیه، حس بی ارزشی و بی اعتمادی در نوجوان ایجاد میکند. نوجوانان افسرده به لحاظ روحی دچار حساسیتهای خاصی میشوند که احتمال اقدام به خودکشی را در آنها افزایش میدهد. اگر نوجوانی دچار احساس تنهایی و ناامیدی نسبت به خود و دیگران یا ناامیدی نسبت به آینده شد، تهدید به کشتن خود کرد یا اساسا در این ارتباط صحبتی کرد و برای مرگ اعلام آمادگی کرد، اینها میتوانند علایم هشدار دهندهای باشند که برای این نوجوان امکان اقدام به خودکشی وجود دارد. شیوههای کمک مشاوره با متخصصین علم روانشناسی، قطعا بهترین روش برای کمک به نوجوانانی است که به افسردگی مبتلا هستند اما این اقدام، چیزی از بار مسئولیت و وظیفه والدین کم نمیکند. شما والدین باید مسایل نوجوانان را جدی بگیرید. تمرین کنید که به موضوعات از دریچه نگاه نوجوانتان نگاه کنید. هرگز سعی نکنید به نوجوان خود القا کنید که “اتفاقی نیفتاده، چیزی نشده،این که مشکلی نیست و…” با رفتار خود نشان دهید که وی و مشکلاتاش برای شما مهم هستند و با تمام وجود میخواهید که او را درک کنید. همیشه برای شنیدن درد دلهای نوجوان خود به اندازه کافی وقت بگذارید و با تمام وجود و داوطلبانه شنونده حرفهای او باشید. نیازی نیست این ارتباط حتما دو طرفه باشد و شما برای سخنان او پاسخ و دلیل و راهنمایی داشته باشید. بدانید که گاهی اوقات شما فقط باید بشنوید و او باید مجال کافی برای حرف زدن داشته باشد. در بین اقوام و دوستان،افراد معتمدی را داشته باشید و نوجوان خود را تشویق کنید با این افراد هم ارتباط بگیرد و صحبت کند. از دوری کردنهای نوجوان خود دلسرد نشوید. هر چه او از شما دوری کرد شما سعی کنید همیشه در کنارش باشید و او را در کارهای خود مشارکت دهید. به جای اینکه وی را کلامی دعوت به شاد بودن و سرزندگی کنید، فضا را برای شادی وی مهیا کنید. همیشه آماده کمک به وی باشید و با هوشیاری تمام قبل از اینکه دیر شود به وی پیشنهاد کمک بدهید. در تمام این کارها یک اصل مهم را همواره مد نظر داشته باشید که در برخورد و ارتباط با نوجوان خود صبور باشید و او را با تمام شرایطی که دارد، بپذیرید. سه شنبه 4 بهمن 1390برچسب:, :: 22:56 :: نويسنده : Sanya
شناخت نتیجه پرسش و پاسخ و تفحص است. برای شناخت یکدیگر آن هم در یک رابطه نزدیک و صمیمی، احتیاج به پرسش های زیادی است. آنچه زوج ها پیش از ازدواج در مورد آن ها سوال می کنند، موضوعاتی بسیار کلی است که آن ها را در مورد شناخت عمیق یکدیگر بی نیاز نمی کند. آنچه زوج ها به عنوان شناخت به آن ها نیازمندند، چگونگی اتصال آرزوها، نقص ها، ترس ها، شکست ها و در کل جنبه هایی از شخصیت است که تعاملی عمیق با موقعیت های معمول زندگی دارد.
برای دستیابی به این شناخت، زوج ها نیازمندند، واکنش های یکدیگر را در موقعیت های متفاوت و مهم، از نظر شناختی، رفتاری و هیجانی بررسی کنند. و به این صورت شناخت در تعامل معنا پیدا می کند و زوجین از شناخت کلی که برای یک رابطه کافی نیست به سمت شناخت موقعیتی حرکت می کنند. شناخت موقعیتی، ملموس تر است و قدرت پیش بینی را در زوج ها افزایش می دهد.
در زیر پرسشنامه ای برای شناخت بهتر زوج ها از یکدیگر طراحی شده است. دختر و پسری که باهم نامزد هستند می توانند جملات ناقص این پرسشنامه را پر کرده در اخیار یکدیگر قرار دهند.
۱- من احساس شادی می کنم وقتی …
۲- من احساس بی عدالتی می کنم وقتی …
۳- من احساس می کنم زمانی تو را دوست دارم که تو…
۴- من احساس می کنم من را وقتی دوست داری که من…
۵- من شک می کنم تو عاشقم هستی وقتی تو…
۶- من به تو احساس نزدیکی می کنم وقتی…
۷- من به تو احساس دوری می کنم وقتی…
۸- من احساس خشم می کنم وقتی…
۹- من احتیاج به درک تو دارم وقتی…
۱۰- قبل از اینکه نسبت به تو عصبانی شوم، چیزی به فکرم خطور می کند، آن چیز …. است
۱۱- گاهی فکری در مورد رابطه مان باعث ترس من می شود، آن فکر… است
۱۲- سه چیزی که من از تو می خواهم … هستند
۱۳- یکی از راه هایی که من بوسیله آن عشقم را نشان می دهم… است
۱۴- یکی از راه هایی که من دوست دارم از طریق آن عشقت را به من نشان دهی… است
۱۵- وقتی عصبانی هستی دوست دارم به روش های زیر با من برخورد کنی…
۱۶- من احساس می کنم پس زده شده ام وقتی تو…
۱۷- سه چیز که من در کودکی عاشق آن بودم…
۱۸- وقتی نوجوان بودم، علاقه من…بود
۱۹- سه هدف اصلی زندگی من…است
۲۰- برای من، خدا…
۲۱- نیازهای فیزیکی من…هستند
۲۲- نیازهای احساسی من…هستند
۲۳- نیازهای اجتماعی من… هستند
۲۴- نیازهای حرفه ای من… هستند
۲۵- نیازهای معنوی من… هستند
۲۶- نیازهای من که در حال حاضر برطرف نمی شوند… هستند
۲۷- من در برطرف کردن بعضی از نیازهایم به تو احتیاج دارم؛ آن نیازها… هستند
۲۸- وقتی از من شکایتی داری دوست دارم آن را به شکل زیر بیان کنی…
۲۹- وقتی از دست من عصبانی هستی، دوست دارم آن را به شکل زیر بیان کنی…
۳۰- وقتی نیازهای تو در رابطه ما برطرف نمی شود دوست دارم آن را به شکل زیر بیان کنی…
۳۱- دوست دارم عشقت را به شکل زیر بیان کنی…
۳۲- وقتی در چیزهایی شکست می خورم احساس می کنم…
۳۳- وقتی با من ارتباط برقرار نمی کنی، احساس می کنم…
۳۴- وقتی نقد می شوم احساس می کنم…
۳۵- دوست دارم اوقات فراغتمان را در مکان های زیر و به شکل های زیر سپری کنیم…
۳۶- فلسفه من برای به دنیا آوردن بچه، موارد زیر است…
۳۷- چیزهایی که احساس می کنم باید به تو بگوییم… هستند
۳۸- به تو بیشتر نیاز دارم وقتی…
۳۹- اتقاقاتی که از گذشته ها من را اذیت می کند… هستند
۴۰- یکی از چیزهایی که من باید برای بهبود رابطه مان منظم تر تمرین کنم… است
۴۱- چیزهایی که دوست دارم برای نزدیک شدن به هم، با هم انجام دهیم… هستند
۴۲- من به همکاری تو در این زمینه ها نیازمندم…
۴۳- من به همراهی تو نیازمندم وقتی…
۴۴- سه چیزی که باعث می شود من به خودم احترام بگذارم… هستند
۴۵- چیزهایی که برای من سرگرمی هستند و من از آن ها لذت می برم… هستند
۴۶- به خدا احساس نزدیکی می کنم وقتی…
۴۷- اولین باری که دیدمت احساس کردم…
۴۸- یکی از گلایه های من از والدینم… است
۴۹- بعضی از مسائلی که دوست دارم وقتی وقت آزاد داری در مورد آن ها بحث کنیم… هستند
۵۰- من به تو احترام می گذارم وقتی…
۵۱- دلایل من برای زمانی هایی که به تنهایی احتیاج دارم موارد زیر است…
۵۲- اگر خانه ما آتش بگیرد، سه چیزی که در ابتدا از آن ها محافظت می کنم … هستند
۵۳- وقتی، به سادگی احساس آرامش می کنم که…
۵۴- احساس من در مورد وضعیت اقتصادیمان … است
۵۵- عادت هایی که من باید از آن ها دست بکشم… هستند
۵۶- سه چیزی که باعث می شود من به تو احترام بگذارم… هستند
۵۷- به تو احساس عشق می کنم مخصوصاً زمانی که…
۵۸- آرامش من وابسته به …است
۵۹- من در مسائل زیر دچار مشکل هستم…
۶۰- بعضی از چیزهایی که دوست دارم در مورد خودم تغییر بدهم… هستند
۶۱- چیزهایی که پیش از این در مورد آن ها صحبت کرده ایم و من دوست دارم اکنون نظرم را راجع به آن ها بگویم… هستند
۶۲- احساس من در مورد بیان احساسات و هیجانات … است
۶۳- من از تو سپاسگزارم به خاطر…
۶۴- آرزوهایی که برای تو می کنم… هستند
۶۵- قبل از مرگم دوست دارم…
۶۶- دوست دارم استعدادهای زیر را در خودم شکوفا کنم…
۶۷- دوست دارم به خاطر موارد زیر طلب بخشش کنم…
۶۸- از والدینم به خاطرر موارد زیر قدردان و سپاسگذارم…
۶۹- بعضی از اتفاقات خوشایند اخیر… هستند
۷۰- ز می کنم وقتی…
موقعیت های بالا به صورت فردی و تعاملی در نظر گرفته شده است تا زوجین را از دنیای فردی و تعاملی هم آگاه کند. شما نیز می توانید برای افزایش شناخت، سوال های مهم خود را به پرسش نامه بیافزایید.
سه شنبه 4 بهمن 1390برچسب:, :: 22:55 :: نويسنده : Sanya
همسر شما یک آدم فضایی از مریخ یا ونوس نیست که نتوانید او را بفهمید یا کشفش کنید. فقط کافی است حرفهایش را بشنوید و خواستهها و انتظاراتش را بدانید. موضوع این است که شما در روابط روزمره و ساده خود با پیچیدگیهایی مواجه میشوید که شما را متعجب میکند. ماجرا از اینجا آب میخورد که زنها و مردها برای برقراری ارتباط با یکدیگر، روشهای مختلفی را برمیگزینند.
از نظر زنانارتباطات برای رابطه برقرار کردن است اما برای مردانارتباطات به هدف تبادل اطلاعات انجام میشود. همه آن پیچیدگیها با دانستن چند موضوع ساده قابل حل است. کافی است حرفهای شوهرتان را بشنوید. او با شما حرفهایی دارد.
یک تشکر خشک و خالی به جایی برنمیخورد
شاید با خودتان بگویید من که هر کاری از دستم برآید انجام میدهم و توجه زیادی از خودم نشان میدهم. باید بدانید که شوهرتان در این مورد مثل شما فکر نمیکند. وقتی او کارهای هر چند کوچکی مثل بیرون بردن آشغالها و شستن ظرفهای میوه را انجام میدهد، اگر یک تشکر کوچک از شما بشنود، خیلی شادمانهتر و باانگیزه بیشتری آن کار را میکند.
او هم مثل شما نیاز به تحسین و تمجید دارد.هر از گاهی یک تشکر خشک و خالی خیلی چیزها را عوض میکند و احساس تحسین شما را به او منتقل میکند.
به جای شانههایی برای اشک ریختن، پیشنهادهای خوبی برایت دارم
وقتی از سر کار به خانه برمیگردید و شروع به حرف زدن در مورد رئیس پرتوقعتان میکنید از نظر اوشما در واقع دارید مشورت و راهنمایی میگیرید، نه اینکه فقط به دنبال یک گوش شنوا میگردید. به خاطر همین است که او شروع میکند به راهحل پیشنهاد دادن.
احتمالا این کار او برای شما نشانه خوبی نباشد و اجازه ندهید حرفش را بزند و حتی از او انتقاد کنید که مگر من خودم نمیتوانم مشکلم را حل کنم.در حالی که این کار نشانه اهمیت دادن او به شماست. او میخواهد کمکی کرده باشد، چون برایش مهم هستید.
اگر میخواهی کاری در یک زمان خاص انجام شود، به من بگو
حتما برایتان پیش آمده که کار سادهای را از همسرتان خواستهاید اما در زمان خود انجام نشده است.
وقتی به او میگویید مثلا لامپ را عوض کن یا در کابینت را تعمیر کن، از نظر او این کار محدودیت زمانی خاصی ندارد و هر وقت بتواند آن را انجام میدهد. اما اگر بگویید فلان کار را تا قبل از دوشنبه که مهمان داریم انجام بده حتما با کمال میل وقت میگذارد.
مستقیما به من بگو چه چیزی آزارت میدهد
از زمان زندگی انسان در غار، بعضی رفتارهای زنان برای مردان گیجکننده بوده است. آنها تعجب میکنند که چرا شما به جای اینکه بگویید من از فلان کار تو ناراحتم، دندانهایتان را به هم قفل میکنید و میگویید من خوبم. موضوع این است که آنها به مدد آه کشیدنها و محکم قدم زدنهای شما متوجه میشوند که یک جای کار میلنگد اما نمیدانند موضوع چیست.
البته شما به نوعی دارید ارتباط برقرار میکنید و حرفی را منتقل میکنید ولی به یک شیوه ناسالم و غیرصحیح. کلید حل مشکل این است که مستقیما بگویید من از اینکه تو آمدی خانه و رفتی سراغ کامپیوتر ناراحتم. این حرف خیلی بهتر از یک عصبانیت منفعلانه است.
لطفا از من نپرس که در این لباس چطوری به نظر میرسی
اول از همه اینکه هیچ جواب مشخصی برای این سوال وجود ندارد که این دامن، من را چاق نشان میدهد یا نه؟ در بیشتر مواقع شما در حالی این نوع سوالات را میپرسید که خودتان به نتیجه رسیدهاید و تصمیمتان را گرفتهاید. او میداند که تنها گزینهاش تایید شماست، نه نظر شخصی خود او.
ای کاش فکر نمیکردی با هم بودن همیشه یعنی حرف زدن
هر دوی شما به خانه برگشتهاید، بچهها را خواباندهاید و نشستهاید پای تلویزیون. آیا این به نظر شما یعنی با هم بودن. واقعیت این است که برای همسرتان بله، این یعنی با هم بودن. حتی اگر هیچ حرفی بین شما رد و بدل نشود این سکوت و تنها حضور شما برای او یعنی نزدیکی. از نظر او برای ارتباط برقرار کردن با شما نیاز نیست حتما حرف بزند. بنابراین هر از گاهی دستانش را در دست بگیرید و بفشارید. البته اگر دلتان میخواهد حرف بزنید این کار را بکنید اما این سکوت را با هیچ، یکی نکنید.
رابطه زناشویی یعنی صمیمیت
گاهی خانمها فکر میکنند همسرشان زیاده از حد به روابط زناشویی اهمیت میدهد؛ در حالی که تمایل مردان به روابط زناشویی با همسرشان نشانه تمایل آنها به ایجاد صمیمیت است. وقتی شما همسرتان را پس میزنید او نگران عملکرد خود میشود و فکر میکند حتما مشکلی در کار است. بهتر است درباره این موضوع با هم حرف بزنید و به توافق دو نفرهای برسید که هر دوی شما را راضی کند.
سه شنبه 4 بهمن 1390برچسب:, :: 22:54 :: نويسنده : Sanya
قطعاً ژن ها نقش اساسی در تعیین طول عمر انسان ها را بر عهده دارند، اما پزشکان با ارائه راهکارهایی موثر از ابتلا به بیماری های مزمن پیشگیری کرده اند و راهکارهای داشتن عمری طولانی را ارایه داده اند. در ادامه مطلب به ۱۲ راهکار ساده که باعث تضمین سلامتی و داشتن عمری طولانی خواهند شد، اشاره می کنیم……..
۱- سیگار نکشید ۲- ورزش کنید ۳- روزانه پنج وعده غذایی میل کنید ۴- آزمایشات غربالگری انجام دهید ۵- به مقدار کافی بخوابید ۶- با دکتر خود راجع به مصرف آسپرین با دوز پایین مشورت کنید مصرف روزانه یک عدد قرص آسپرین ۸۱ گرمی می تواند از حمله قلبی، سکته مغزی و حتی سرطان پیشگیری کند. البته مصرف آسپرین بدون عوارض جانبی نخواهد بود، پس بدون مشورت با پزشک خود شروع به مصرف این قرص نکنید. ۷- فشار خون خود را چک کنید ۸- معاشرت کنید و روابط دوستانه خود را گسترش دهید ۹- پرهیز از چربی های اشباع شده ۱۰- دوری از افسردگی ۱۱- پرهیز از استرس ۱۲- داشتن هدف در زندگی سه شنبه 4 بهمن 1390برچسب:, :: 22:54 :: نويسنده : Sanya
متاسفانه برخی افراد سر هر موضوع و یا اتفاقی که از طرف فرد مقابلشان صورت می گیرد، پیشداوری و یا قضاوت زود هنگام میکنند که در زندگی آنها تاثیر منفی میگذارد. «علیرضا آقایوسفی» دکترای روانشناسی و استادیار دانشگاه در این مورد به برنا میگوید: افرادیکه خیلی سریع پیشداوری و قضاوت میکنند، معمولا چنین تصوری دارند که خیلی از مسائل را میدانند و زمانیکه در وجود خود چنین تحلیلی دارند، تجربه و خاطرات زیادی دارند که اطلاعات آنها بسیار زیاد، کافی و چه بسا بیشتر از دیگران است……..
معمولاً در روانشناسی رفتار این افراد را «خودمیان بینانه» مینامند؛ یعنی دنیا طبق تصورات و ذهنیت آنها است و خود را در مرکز این هستی میدانند. این افراد معمولا سعی میکنند خیلی زود در مورد پدیدهها، داوری و دیدگاههای خود را در مورد این پدیدهها بیان کرده و قضاوت کنند. عملا این افراد راه خود را بر تجربههای جدیده بسته و به خود چنین اجازهای نمیدهند که اطلاعات، دیدگاهها، نظرات جدیدی وارد ذهنشان شده و برداشتش از دنیا، برداشت غیر منطبق با واقع است و به دنبال آن طبیعتا به تدریج سازگاری آنها با جهان خارج، کاهش پیدا میکند؛ یعنی با اطرافیان خود دیگر نمیتواند کنار بیاید و با دوستان و اطرافیان و همکاران خود رابطه خوبی داشته باشد و روابط اجتماعی آنها محدود و کیفیت آن کم می شود و این مسئله باعث می شود که به تدریج رضایت این افراد از زندگیشان کاهش یابد. یکی از بهترین شیوههایی که باعث میشود که افراد از پیشداوری پرهیز کنند، این است که همواره فکر کنند همه حقیقت آن چیزی نیست که خودشان تصور میکنند و همیشه اتفاقاتی وجود دارد که این افراد در جریان نیستند و به قول ادبا:« مرا دو گوش دادند و یک زبان»یعنی افراد باید سعی کنند که بیشتر اطلاعات را وارد ذهنشان کنند و با خود پیمان ببندند که قبل از هر پیشداوری، نخست باید جنبههای مختلف یک مسئله و یا پدیده را مورد بررسی قرار بدهند؛ البته این روش یک نوع مهارت در زندگی افراد تلقی میشود. زوج ها باید در موقعیتهای مختلف این شیوه را تمرین کرده تا به تدریج این شیوه، در فرآیند فکری آنها چیره شود و به دور از پیش داوری، قضاوت و تصمیمگیری کنند. سه شنبه 4 بهمن 1390برچسب:, :: 22:53 :: نويسنده : Sanya
سه شنبه 4 بهمن 1390برچسب:, :: 22:53 :: نويسنده : Sanya
“یاسر ابواحمد” هر روز با دو دست خسته اش طوری به سمت سیلندرهای گاز موجود در خانه شان در بغداد میرود، گویی که اکسیر حیات را یافته است.
این جوان از کودکی به استنشاق گاز مایع اعتیاد پیدا کرده است. پدیده ای که پزشکان از آن حیرت زده شده اند و البته علت آن را مشکلات روانی یاسر در پی ابتلا به صرع دانسته اند.
خانواده این جوان عراقی درباره علت این رفتار وی می گویند: یاسر از کودکی از کندی رشد قوای عقلی رنج میبرد. پدر خانواده نیز در پی شلوغ کاری های یاسر وی را با طناب به یک سیلندر گاز میبست و یک روز بدون غذا و نوشیدنی رهایش میکرد.
خانواده یاسر در ادامه اظهار داشتند: این رفتار در زمانی کودکی یاسر بارها تکرار شد و هنگامی که وی گرسنه میشد، خود را برابر سیلند گاز مییافت. بر این اساس وی شیر سیلندر گاز را باز میکرد و از آن استنشاق میکرد. این رفتار هم اکنون پس از ۲۳ سال همچنان توسط یاسر تکرار میشود و وی هر روز سه تا چهار سیلندر گاز را خالی میکند.
برادر یاسر در ادامه افزود: وی در کودکی با تنبیه پدرم به شدت به سیلندر گاز بسته میشد و بدون اینکه مسموم شود از گاز سیلندر استنشاق میکرد. برادر این جوان عراقی با اشاره به کوتاهی پدر خانواده در رسیدگی به وضعیت بد جسمانی و روانی یاسر افزود: با تاخیر در رساندن غذا به یاسر وی چاره ای جز استنشاق گاز نمییافت. در همین حال “علی جبار” از همسایگان خانواده یاسر در بغداد، در این باره میگوید: یاسر روزانه ۳ تا ۴ سیلندر گاز مصرف می کند و اگر در خانه به این تعداد سیلندر گاز دست نیابد به صورت دیوانه واری درب خانه همسایگان را میزند تا به گاز مورد نیاز خود دست یابد.
وی تاکید کرد: خانواده یاسر درآمد محدودی دارند و نمیتوانند این میزان گاز را برای وی فراهم کنند. از سوی دیگر، با وجود مشکلات روانی وی عدم وجود هر گونه مشکلی در وضعیت جسمانی وی در پی استنشاق مواد سمی و شیمیایی موجود در گاز مایع حیرت برانگیز است.
این مسئله زمانی عجیب تر شد که دکتر “جبار الیاسری” رئیس بیمارستان الکرامه بغداد در گفتگو با الحیات اظهار داشت: پس از انجام آزمایشات متعدد پزشکی بر روی خون یاسر متوجه شدیم که خون وی صد در صد سالم است تا جایی که میتواند به دیگران خون اهدا کند!
اما نکته دردناک این است که به علت نبود امکانات لازم پرونده این جوان عراقی بسته شده و امید خانواده نسبت به بهبودی یاسر نیز از بین رفته است. بر این اساس، وی هم اکنون دست و پا بسته در منزل برادرش روز را به شب میرساند.
سه شنبه 4 بهمن 1390برچسب:, :: 22:52 :: نويسنده : Sanya
صبح ساعت ۵ صبح ساعت ۶ صبح ساعت ۷ صبح ساعت ۱۱ ظهر ساعت ۱۲ ظهر ساعت ۱۳ ظهر ساعت ۱۴ ظهر ساعت ۱۵ عصر ساعت ۱۶ عصر ساعت ۱۷ عصر ساعت ۱۸ شب ساعت ۱۹ شب ساعت ۲۰ شب ساعت ۲۱ شب ساعت ۲۲ شب ساعت ۲۳ و ۲۴ درباره وبلاگ به وبلاگ من خوش آمدید آخرین مطالب آرشيو وبلاگ پيوندها
![]() نويسندگان
|
|||||||||||||||||||||||||
![]() |